Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Elektriske hjælpemidler er en oplagt gave til personer med funktionsnedsættelse

Kender du en person med nedsat funktionsevne? Så er elektriske hjælpemidler, der gør hverdagen nemmere, en oplagt gave. Herunder følger en række gode bud på gaver, som du kan forære i gave til en person med funktionsnedsættelse.

Det kan være svært at finde den helt rigtige gave, medmindre man får udleveret en ønskeseddel. Kender du en person med funktionsnedsættelse, kan det dog være oplagt at investere i en gave, som hjælper vedkommende til at få en bedre hverdag. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, følger her en række gode bud på gaver.

#1: En spiserobot

En elektrisk spiserobot er et smart redskab, som giver personer med nedsat funktionsevne mulighed for at genvinde kontrollen over måltiderne og spisningen. Den kan gøre personer med nedsat funktionsevne i stand til at spise uden behov for hjælp fra andre – og dermed give vedkommende kontrol over tilværelsen igen.

Spiseassistancen er særligt udviklet til personer, som har begrænset eller ingen funktionen i enten armene eller fingrene og derfor har svært ved at spise. Den kan også anvendes af personer med kraftig tremor, spasmer, koordinationsproblemer eller lignende udfordringer, som kan gøre det vanskeligt at spise.

#2: En armstøtte

Hvis man har nedsat muskelstyrke eller slet ingen muskler i armene, er det svært at bruge armen, når man eksempelvis skal spille computer eller browse på nettet. Der kan dog være mange andre situationer, hvor det også er vanskeligt at bruge armen. Her er armstøtten en fornuftig løsning, som monteres direkte på skrivebordet.

Når du er monteret, kan man placere armen i armstøtten, hvorefter den sørger for at understøtte armen dér, hvor der er behov for det. Den fås i flere forskellige udgaver, og du kan blandt andet vælge mellem en fjederdrevet armstøtte eller en elektrisk armstøtte. Den elektriske armstøtte kan også bevæge armen op og ned.

#3: En massagestol

En massagestol kan bruges af alle, men den egner sig især til personer med nedsat funktionsevne. Der findes mange forskellige massagestole, og nogle af dem har indbygget varme til både ryg og ben samt en indbygget chaiselong med vibrationsmodul, som virker positivt på både søvnkvalitet, afslapning og restitution.

Samtidig kan den også bruges af de øvrige familiemedlemmer, hvis de har brug for at få løsnet op i muskler og led. En massagestol er som udgangspunkt ikke billig, men den fås i mange forskellige prisklasser, og du kan med fordel vælge én, som ikke sprænger budgettet eller gå sammen med øvrige familiemedlemmer om gaven.